Topnavigatie

Regenwaterput plaatsen

Groot of klein, hoog of diep. Uw regenwaterput plaatsen we waar u wil, ook op moeilijke plaatsen. Hoe? Met BENOR-gekeurde materialen en kunststof regenwaterputten van Deschacht. Kwaliteit gegarandeerd.

Regenwaterput plaatsen, jarenlang plezier

Een regenwaterput plaatsen en regenwater opvangen zijn een goede zet. Handig, eenvoudig in gebruik en kostenbesparend! Bel ons en we komen langs om de grootte van uw regenwater put te bepalen en de regenwaterput vakkundig te plaatsen op de plek van uw keuze. Voor jarenlang plezier van een stevige regenwaterput!

Is een regenput plaatsen verplicht ?

Als u uw woning bouwt of grondig renoveert is het in bepaalde gevallen verplicht om een regenwaterput te plaatsen.
Uw provincie of gemeente kan altijd strengere regels opleggen. Informeer altijd bij uw gemeente welke regels van toepassing zijn.

Bent u verplicht om een regenwaterput te plaatsen dan zal die vaak ook een bepaald minimumvolume moeten hebben volgens de gewestelijke stedenbouwkundige verordening. In de bouwvergunning is vermeld wat de minimale of maximale inhoud van de regenwaterput moet zijn.

 

Wat kan u doen met het regenwater ?
Het opgevangen regenwater kan u dan gebruiken om het toiletten door te spoelen, kledij te wassen, uw woning of auto schoon te maken of om uw tuin te sproeien. Voor het drinken, vaatwas en persoonlijke hygiëne raden we regenwater af.
Het regenwater mag nergens in contact komen met het drinkwater, zodat je het drinkwaternet niet vervuilt. Alle leidingen moeten dus gescheiden zijn.